Pazartesi, Ocak 22, 2007

Sizinle Gurur Duyuyoruz!

Dünyanın en zorlu rallisi. Yarışı bitirebilmenin bile büyük başarı olarak kabul edildiği bu zorlu rallide iki Türk, Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar yarışı tamamladılar. Hem de kendi kategorilerinde, yani "Marathon 251- 450cm3" kategorisinde Kutlu Torunlar 2., Kemal Merkit ise 4. olarak bir ilke imza attılar.

Jeam Beam Türk Takımı, Kemal Merkit, Kutlu Torunlar

Tam 7,915 Km'lik bu büyük yarış 6 Ocak’ta Lizbon’dan start almıştı. Türk takımı, yaşadıkları sağlık ve mekanik problemlere rağmen, 7 ülkeyi geride bırakarak, büyük bir kararlılıkla Dakar’a varmayı başardılar.

Daha önce 3 kez Dakar’a katılan ve Dakar’ı bitirebilen tek Türk ünvanına sahip Kemal Merkit’in yanında ilk kez Dakar’a katılan Kutlu Torunlar da bu zorlu yarışı bitirebilen 2. Türk oldu.

Jeam Beam Türk Takımı

Türk Takımı, 450cm3 Kategorisinde KTM'nin de Yüzünü Güldüren Tek Takım Oldu

KTM 450exc motosikletleriyle Kutlu Torunlar 2. Kemal Merkit ise 4.sırayı aldı. Bu sonuçlarla KTM, 450cm3 kategorisinde sadece Türk sporcularımızla dereceye girmiş oldu.

Ekibimiz Genel Klasmanda 132 Motosikletçi Arasında Yer Almayı Başardı

Dünya’nın En Zorlu Rallisi Dakar 2007’de büyük bir mücadele veren Jim Beam Türk Takımı Genel Klasman’da 132 motosikletçi arasında yer almayı başardı. Kutlu Torunlar 59. sırada ilk Dakar’ını tamamlarken, Kemal Merkit 61. sırada podyuma çıktı.

Daha önce 3 kez Dakar’a katılan ve Dakar’ı bitirebilen tek Türk ünvanına sahip Kemal Merkit’in yanında ilk kez Dakar’a katılan Kutlu Torunlar da bu zorlu yarışı bitirebilen 2. Türk oldu.

Dakar’da podyuma çıkmayı başaran Türk Takımımız’dan Kemal Merkit “15 gün boyunca birçok zorluk yaşadık ama tek amacımız vardı, Dakar’a varmak. Bize verilen görevi yerine getirdiğimiz için ikimiz de çok mutluyuz. Bu benim 4. Dakar’ım ancak Kutlu ile birlikte bitirmekten ve bayrağımızı Dakar’da dalgandırmaktan büyük onur duyuyorum. Destek veren herkese Dakar’dan sevgiler.” şeklinde konuştu.

Sizinle Gurur Duyuyoruz

Bu olay, Türkiye'de motosiklet kültürünün ve motosiklet sporlarının yaygınlaşması açısından son derece önemli bir gelişmedir: Bir Türk takımı, bitirebilmenin bile büyük başarı sayıldığı dünyanın en zorlu yarışını hiç de küçümsenemeyecek derecelerle tamamlıyor ve bayrağımızı bütün dünyanın gözü önünde gururla dalgalandırıyor. Biz de, hem ülkemize, hem de motosiklet kültürüne kattıkları değerlerden ötürü bu başarılı takıma tüm içtenliğimizle teşekkür ediyor ve onlarla gurur duyuyoruz.

Kemal Merkit

Kutlu Torunlar

Tabii bu arada hem bayrağımızın Dakar’a ulaştırılmasına hem de motosiklet sporlarına katkılarından dolayı başta ana sponsor Jeam Beam olmak üzere, Castrol, KTM Spor Moto, Maximum kart ve Jan Sport'tan oluşan Co-Sponsorlar'a ve desteklerinden dolayı Columbia, Tecno Gym, Galata Taşımacılık, Bell Helmets, Milliyet ve Power FM'e de teşekkür etmeyi unutmamalıyız.

Yarış ve takımımızla ilgili detaylı bilgi için http://www.dakarturk.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Pazartesi, Ocak 08, 2007

Dakar'da 3. Gün ve Türk Takımı İlk 3'te!..

Başladı, başlıyor derken 7915 Km’lik muhteşem Dakar Rallisi’nde 3.gündeyiz ve Jim Beam Türk Takımı yarışa başarıyla devam ediyor...

Kemal Merkit

Marathon 251-450cc kategorisinde yarışan Jim Beam Türk Takımı 18 motosikletçi arasında ilk 3 sırada yer alıyor. Kutlu Torunlar 1., Kemal Merkit ise 3.sırada.

Kutlu Torunlar

6 Ocak Cumartesi sabahı saat 06:30’da start verilen Dakar 2007’ye katılan Jim Beam Turk Takımı 7915 km’lik yarışın 3. gününü de başarıyla tamamladı.

Dakar 2007’de 242 motosiklet arasında 450cc kategorisinde KTM motosikletleriyle yarışan Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar, Afrika kıtasında gerçekleşen 648 km’lik Nador – Er Rachidia arasında mücadele ediyorlar.

Yarışın 3. gününde gerçekleşen 252 km’lik özel etapta ekipler kayalık, çamur ve su geçişleriyle dolu zorlu bir parkurda doğaya ve rakiplerine karşı yarıştılar. Kemal Merkit ön freninde yaşadığı sorun nedeniyle etabı geç de olsa bitirmeyi başardı.

Şu anda Genel Klasmanda Kutlu Torunlar 47, Kemal Merkit 90. sırada yer alıyor. Takımımızın resmi Genel Klasman dereceleri tüm yarışmacılar yarışı bitirdiğinde belli olacak.

Kemal Merkit

21 Ocak’ta Senegal Dakar’da sona erecek 7915 km’lik Dakar Rallisi’nde 4.gün Er Rachidia – Quarzazate arasında 679 km olarak gerçekleşecek. 2. Fas özel etabı kum tepecikleriyle dolu uzun bir etap.

6 Ocak’ta Portekiz’in başkenti Lizbon’da start alan 29. Dakar rallisinde 15 özel etap gerçekleşecek. Her bir özel etap yapıldığı ülkenin coğrafi yapısına göre farklı özellikler taşırken, yarışçıların bu yılki en uzun etabı 817 km ile Fas – Moritanya arasındaki Tan Tan – Zouerat olacak. Dakar Rallisi’nde güvenlik endişeleri nedeniyle rota değiştirildi. Sahra Çölü’nde yapılacak Moritanyanya’nı Nema ve Mali’nin Timbuktu bölgeleri arasında gerçekleşecek 10. ve 11. etapların rotası Fransız Dışişleri Bakanlığı’nın önerisi ile değiştirildi. Dakar Rallisi toplamda 7915 km olarak Portekiz, İspanya, Fas, Moritanya ve Mali’yi geçerek Senagal(Dakar)’da son bulacak.

Kutlu Torunlar

2007 Dakar rallisinde yarışçıları en çok navigasyon (yön bulma) zorlayacak. Yarışçılar GPS’i sadece pusula olarak kullanabilecek.

Jim Beam Turkish Dakar Team ile ilgili tüm gelişmeler www.dakarturk.com adresinden takip edilebiliyor. Ayrıca hergün Power FM’e canlı bağlantılarla katılarak yarışı yorumluyorlar.