Perşembe, Şubat 08, 2007

Arşivlik Film: Motosiklet Günlüğü

Bir motosiklet tutkunu olarak bu filmi mutlaka izlemişsinizdir. İzlemediyseniz de izlemenizi şiddetle tavsiye ederim. Hatta izleyenlerin bile arşivinde bulunması gereken bir film olduğunu düşünüyorum.

Ernesto Che GueveraAslında konunun sadece motosikletle ilgili olmasından da değil. Filmin genel atmosferi, dokusu, karakterlerin ilişkileri ve hayata bakışları da filmi izlenmeye değer kılan unsurlar arasında. Özellikle filmdeki latin müzikleri, üzerinizde yarattığı duygu ve enerjileriyle oldukça etkileyici.

Bu filmi izleyene kadar Kübalı Devrim kahramanı Ernesto Che Guevera'nın bir zamanlar Buenos Aires'in varlıklı kesimlerinde yaşayan 23 yaşında bir tıp öğrencisi olduğunu pek çoğumuz bilmiyorduk sanırım. Çünkü film, Che'nin o yıllarda yakın arkadaşı Alberto Granado ile yaptıkları bir motosiklet yolculuğunu anlatıyor.



1952 yılında Ernesto ve 29 yaşındaki biyokimyacı arkadaşı Alberto, Buenos Aires'ten bir motosikletin sırtında yola çıkarlar. Araçları arızalandığında otostop yapar, halka kaynaşmaya başlarlar. Bildiklerinden çok farklı bir Latin Amerika gerçeği beklemektedir onları. Astımı olan Ernesto ilaçlarını bir kadınla paylaşır; cüzam kolonisinde, hastaların kaderine ortak olurlar. İnka medeniyetinin üzerinde yükselen çarpık kentleşme ve adaletsizliklere şahit olurlar. Bu yolculuk, iki genç adamın geleceklerini şekillendirecektir.

Motosiklet Günlüğü

Che'nin günlüklerinden yola çıkarak Alberto Granado'nın yazdığı kitaptan uyarlanan film, şimdiye kadar gösterildiği tüm uluslararası festivallerde coşkuyla karşılanmış.

Motosiklet Günlüğü

Ben Türkiye'de vizyona girdiğinde sinemada izlemiştim. Eğer kaçırdıysanız ya da arşivinizde yoksa işte size Ideefixe linki, dilerseniz oradan hemen bir tane edinebilirsiniz.

Motosiklet Günlüğü filmini İdeefixe'den satın almak için tıklayın

Filmi İdeefixe'den satın almak için tıklayın >>

Hiç yorum yok: