Pazartesi, Ocak 08, 2007

Dakar'da 3. Gün ve Türk Takımı İlk 3'te!..

Başladı, başlıyor derken 7915 Km’lik muhteşem Dakar Rallisi’nde 3.gündeyiz ve Jim Beam Türk Takımı yarışa başarıyla devam ediyor...

Kemal Merkit

Marathon 251-450cc kategorisinde yarışan Jim Beam Türk Takımı 18 motosikletçi arasında ilk 3 sırada yer alıyor. Kutlu Torunlar 1., Kemal Merkit ise 3.sırada.

Kutlu Torunlar

6 Ocak Cumartesi sabahı saat 06:30’da start verilen Dakar 2007’ye katılan Jim Beam Turk Takımı 7915 km’lik yarışın 3. gününü de başarıyla tamamladı.

Dakar 2007’de 242 motosiklet arasında 450cc kategorisinde KTM motosikletleriyle yarışan Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar, Afrika kıtasında gerçekleşen 648 km’lik Nador – Er Rachidia arasında mücadele ediyorlar.

Yarışın 3. gününde gerçekleşen 252 km’lik özel etapta ekipler kayalık, çamur ve su geçişleriyle dolu zorlu bir parkurda doğaya ve rakiplerine karşı yarıştılar. Kemal Merkit ön freninde yaşadığı sorun nedeniyle etabı geç de olsa bitirmeyi başardı.

Şu anda Genel Klasmanda Kutlu Torunlar 47, Kemal Merkit 90. sırada yer alıyor. Takımımızın resmi Genel Klasman dereceleri tüm yarışmacılar yarışı bitirdiğinde belli olacak.

Kemal Merkit

21 Ocak’ta Senegal Dakar’da sona erecek 7915 km’lik Dakar Rallisi’nde 4.gün Er Rachidia – Quarzazate arasında 679 km olarak gerçekleşecek. 2. Fas özel etabı kum tepecikleriyle dolu uzun bir etap.

6 Ocak’ta Portekiz’in başkenti Lizbon’da start alan 29. Dakar rallisinde 15 özel etap gerçekleşecek. Her bir özel etap yapıldığı ülkenin coğrafi yapısına göre farklı özellikler taşırken, yarışçıların bu yılki en uzun etabı 817 km ile Fas – Moritanya arasındaki Tan Tan – Zouerat olacak. Dakar Rallisi’nde güvenlik endişeleri nedeniyle rota değiştirildi. Sahra Çölü’nde yapılacak Moritanyanya’nı Nema ve Mali’nin Timbuktu bölgeleri arasında gerçekleşecek 10. ve 11. etapların rotası Fransız Dışişleri Bakanlığı’nın önerisi ile değiştirildi. Dakar Rallisi toplamda 7915 km olarak Portekiz, İspanya, Fas, Moritanya ve Mali’yi geçerek Senagal(Dakar)’da son bulacak.

Kutlu Torunlar

2007 Dakar rallisinde yarışçıları en çok navigasyon (yön bulma) zorlayacak. Yarışçılar GPS’i sadece pusula olarak kullanabilecek.

Jim Beam Turkish Dakar Team ile ilgili tüm gelişmeler www.dakarturk.com adresinden takip edilebiliyor. Ayrıca hergün Power FM’e canlı bağlantılarla katılarak yarışı yorumluyorlar.

Hiç yorum yok: