Perşembe, Aralık 14, 2006

Dakar Rallisi'nde Türk Bayrağı

Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar’dan oluşan Jim Beam Türk Takımı Lizbon – Dakar arasında düzenlenecek efsane ralli Dakar 2007’ye bayrağımızı götürüyor.

Jeam Beam Türk Takımı

Dakar Rallisi’ni bitirebilen tek Türk ünvanına sahip Kemal Merkit ile tecrübeli motorsporcusu Kutlu Torunlar’dan oluşan Jim Beam Turkish Team, Dakar’a katılan ilk Türk Takımı olacak. Castrol, Spor Moto, Maximum kart ve Jansport’un co-sponsorluğunda 29.Dakar Rallisi’ne katılacak ekip ülkemizin tanıtımına da büyük destek verecek.

İnsan ve makinenin birlikte doğa ile mücadelesinin en zorlu şartlarda sınandığı Afrika çöllerinin kızgın sıcağında gerçekleşen 15 günlük dünyanın en zorlu rallisi Dakar, 6-21 Ocak 2007 tarihleri arasında 525 takım ve yüzlerce teknik ekibin katılımı ile Lisbon - Dakar arasında düzenleniyor.

4 kıta ve 42 değişik ülkeden 187 otomobil, 250 motosiklet ve 88 kamyonun performans ve azim göstererek sınırları zorlayarak bitirmeye çalıştıkları 8,696 km’lik ralli bu yıl Portekiz’den başlayarak, İspanya, Fas, Moritanya ve Mali’yi geçerek Senagal (Dakar)’da son bulacak.

Dakar 2007 Haritası

Motosiklet kategorisinde 250 yarışçı arasında yeralacak Jim Beam Turkish Team, 450cc sınıfında KTM 450 exc mecasystem pro rally motosikletleri ile mücadele edecek. Daha önce 3 kez Dakar Rallisi’ne katılan ve 2 kez bitirerek Genel Klasmanda 23.lük elde eden Kemal Merkit ve tecrübeli motorsporcusu Kutlu Torunlar’ın ilk hedefi 8,696 km’lik bu zorlu yarışı bitirmek. İkinci büyük hedef ise Genel Klasmanda ilk 20 içerisinde yer alarak, 450cc kategorisinde ilk 5 sırayı elde etmek.

6 Ocak’ta Portekiz’in başkenti Lizbon’da start alacak 29. Dakar rallisinde 15 özel etap gerçekleşecek. Her bir özel etap yapıldığı ülkenin coğrafi yapısına göre farklı özellikler taşırken, yarışçıların bu yılki en uzun etabı 817 km ile Fas – Moritanya arasındaki Tan Tan – Zouerat olacak.

2007 Dakar rallisinde yarışçıları en çok navigasyon (yön bulma) zorlayacak. Yarışçılar GPS’i sadece pusula olarak kullanabilecek.

Afrika’nın kalbinde gerçekleşen sıradışı sportif rekabet içerisinde yer alan %80’i amatör katılımcılardan oluşan Dakar Rallsi’nde motosiklet kategorisinde sporcular 450cc ve 450cc üstü olmak üzere Maraton (minimum düzeyde modifiye edilmiş motosikletler) ve Super Production (modifiye edilmiş motosikletler) sınıflarında mücadele edecekler. Jim Beam Turkish Team’in yarışacağı 450cc sınıfında toplam yarışçıların %70’i yer alıyor. Dakar 2007’de uygulanacak önemli bir kural ise hız limiti getirilmiş olması. Son yıllarda yaşanan kazaların önlenmesi amacıyla uygulamaya konulan hız limiti 160 km/h.

“Drink Smart” (Akıllı İçki İç) mottosu ile sosyal sorumluluk üstlenen Jim Beam, Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar ile bu projesini Türkiye’de de hayata geçiriyor. Jim Beam Turkish Team “Drink Smart” (Akıllı İçki İç) kampanyası kapsamında, Jim Beam’in üstlendiği sağduyulu tüketim mesajları ile kamuoyunu bilgilendirecek. Küçük yaşta içki içme ve içkili araç kullanmanın zararlarını bir kez daha ön plana çıkartacaklar.

6-21 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek motorsporlarının zirve yarışı Dakar Rallisi’ne katılacak Jim Beam Turkish Team ile ilgili tüm detaylar www.dakarturk.com web sitesinden takip edilebilecek.

Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar

Dakar 2007 rallisi’ne katılan Türk Takımı’nın ana sponsoru: Jim Beam. Co-sponsorlar: Castrol, Maximum kart, Jansport. Medya Sponsorları: Milliyet – Power FM. Destek Sponsorları: Colombia, Tekno Gym, Oakley.

Hiç yorum yok: