Çarşamba, Kasım 29, 2006

Tek Ehliyet Dönemi Başlıyor mu?

Özellikle son yıllarda çok tartışılmaya başlandı. Kimisi 50 cc'ye kadar, kimisi 125 cc'ye kadar B sınıfı ehliyetin geçerli olduğunu iddia etti, kimisi yasanın henüz çıkmadığını ama yakında çıkacağını söyledi durdu.

İşte şimdi tam da bu konu ile ilgili bir haber okudum. Sonunda bu konuya bir açıklık getiriliyor ve yasa yakında çıkarılıyor anlaşılan. İşte haber:

Tek Ehliyet Dönemi

Yürürlüğe girecek yeni uygulama ile birlikte otomobil ehliyeti motosiklet için de geçerli olacak.

İçişleri Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı yeni tasarıyla motosiklet kullanım oranının artması ve dolayısıyla trafik ve çevre kirliliğinin azalması planlanıyor. Yeni tasarıyla birlikte motor hacmi 50 cc.’ye kadar olan motosikletler B sınıfı sürücü belgesiyle birlikte kullanılabilecek.

Avrupa Birliği uyum yasaları kapsamında hazırlanan ve TBMM'ye gönderilen tasarı ayrıca B sınıfı ehliyete olanlara traktör, vitessiz mobilet ve 50 cc'den daha az hacimli vitesli motosiklet kullanma imkanı verecek. 50 cc'nin üzerindeki motor hacimlerinde ise yine A2 sınıfı ehliyet şartı aranacak.

Haberle ilgili ilk yorum benden:

İçişleri bakanlığı motosiklet kullanımının yaygınlaşmasını ve dolayısı ile trafik ve çevre kirliliğinin azalmasını bu kadar istiyor idiyse eğer, bu yıl boyunca eklenen bir sürü vergi, teminat vb. "cezalar" ne içindi peki?

Yolunuz açık olsun.

Hiç yorum yok: