Pazartesi, Kasım 20, 2006

60.Yıla Özel Vespa'lar

1946’dan günümüze, "scooter" denince akla gelen ilk marka olan Vespa, 60’ıncı yılına özel 2 yepyeni fakat nostaljik model yarattı. Efsanevi motosikletin 1950 ve 1960’lardaki tasarım ve teknik özelliklerinin yorumlanmasıyla ortaya çıkartılan bu iki model, tüm dünyada satışa çıkmış.

VESPA GTV

Vespa GTV

Çelik gövdesi ve kült Vespa çizgilerini taşıyan tasarımı ile Vespa GTV, ön çamurluğundaki yuvarlak farı ile farklılaşıyor (1950’lerde far gidona taşınmıştı). Gidon çizgilerinin ilk Vespa prototipinde olduğu gibi çıplak metal olarak kullanıldığı Vespa GTV, bu yönüyle modern bir motosiklet havası taşıyor. Yuvarlak analog göstergesi (içinde dijital bir bölüm de var), deriden üretilmiş dikişli, iki kişilik kademeli selesi ve ilk modellere benzer gri metalik boyasıyla bu retro model teknik özellikler açısından geliştirilmiş olmasıyla sürüş keyfiyle konfor ve gücü birleştiriyor. 250 cc olarak sunulan motorun 4 zamanlı 4 sübaplı motoru sıvı soğutmalı olarak çalışıyor.

VESPA LXV

Vespa LXV

Yeni Vespa LX’i temel alan fakat yine 1960’ların çizgileriyle tekrar yaratılan Vespa LXV, o yıllarda olduğu gibi sürücülere sonsuz hareket ve özgürlük sunuyor. Bu özel modelde de özellikle aksesuarlarla nostalji yaratılmış. Vespa’nın 60’ıncı yılına özel üretilen Vespa LXV, geçen sene piyasaya sürülen yeni LX’in tüm teknik özelliklerini barındırıyor. Model 125 cc olarak satışa sunuluyor. 125 cc’lik LXV nostaljik Vespa görüntüsünü neredeyse tam olarak yansıtıyor. 50’lerin başında Avrupa yollarında boy gösteren ve Vespa LXV ile yeniden hayat kazanan bu model ünlü ’Roman Holiday’ adlı filmde de kullanılmıştı.

Hiç yorum yok: