Cuma, Ekim 06, 2006

Beş Kafa Bir Kaska Nasıl Sığar?

Bir ara hep otomobillerde emniyet kemeri kullanmanın gerekliliği üzerinde yazılıp çizilirdi. Şimdilerdeyse, motosiklet kullanımının giderek yaygınlaşmasına paralel olarak kaskın gerekliliği konusu sıklıkla gündeme geliyor.

Motosiklet kültürüne sahip olanlar arasında kasksız motosiklet kullanmak çoğunlukla bir cehalet göstergesi olarak kabul edilir. Bunun kişisel bir tercih olduğunu öne sürenler olsa da kasksız motosiklet kullanmanın taşıdığı risk, tartışılabilir olmaktan oldukça uzaktır.

İşte tam da bu konuyla ilgili bir haber. Yurdum insanının motosiklet ve kask ile olan sevgi dolu ilişkisini rakamsal olarak ortaya koyuyor. Anlaşılan bize de motosiklet ve koruma konusunun önemini anlatmak için daha çok iş düşüyor.

Motosiklet ve Kask

Beş motosiklete bir kask!

DHA - ADANA - Türkiye'deki motosiklet sayısı, Çin malı olanların ucuzluğu ve taksitli satışın yaygınlaşmasıyla hızla artıyor. Motosikletle zorunlu olarak kullanılması gereken kask satışları ise yerinde sayıyor!

Bu yıl temmuz ayında motosiklet satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 88 arttı. Ancak satılan motosiklet sayısının yüzde 20'si oranında kask satılabildi. Bir başka deyişle beş motosiklet sahibinden birisi kask satın aldı. Adana'daki Gizerler Motorlu Taşıtlar Mağazası sorumlusu Sabri Atıcı, "4-5 bin YTL'ye motosiklet alanlar bile 100-200 YTL'lik kaskı pahalı buluyor" dedi. Mağaza müdürü Ali Coşkun da, "'Hava sıcak, nasıl takayım', 'Çok pahalı', 'Motosiklete o kadar para verdim, kaskın gereği yok', 'Ben motosikleti iyi kullanırım, bana bir şey olmaz' diyerek canlarını tehlikeye atıyorlar" diye konuştu.

Hiç yorum yok: