Cumartesi, Eylül 09, 2006

Üç Tekerlekli Motosiklet

Bugüne dek hep "iki teker" diye andığımız motosiklet şimdi de 3 tekerlekli olarak karşımıza çıkıyor. Belki biraz yenilik ama en çok da daha fazla güvenlik ihtiyacından sanırım. Şehir hayatına getirdiği kolaylıklarıyla motosikletin, herkesin kullanabileceği daha yaygın bir taşıt haline dönüştürülmesinin amaçlandığını düşünüyorum. Ve bunu yaparken de olabildiğince motosikletin kendi öz doğasına da yakın durulmaya çalışılıyor. O nedenle 3 tekerlekli de olsa, kullanım olarak bakıldığında 2 tekerlekli motosiklet kullanımıyla ortak özellikler taşıyor. Ama yine de gerçek anlamda motosiklet tutkusunu, keyfini, heyecanını insana yaşatır mı bilemem.

Bu motor Piaggio'nun yeni 3 tekerlekli motosikleti, bir konsept scooter.

Piaggio 3 Tekerlekli Motosiklet

İlk motosiklet modelini 1946'da üreten Piaggio artık bu sektorün bir uzmanı olarak sıra dışı tasarımlara da imza atıyor. Önde 2 ve arkada 1 tekerlek olmak üzere toplam 3 tekerleği ile sıra dışı MP3 modeli karşımıza yeni fizik ve yol tutuş kanunları ile çıkıyor. CAD teknolojisi ve FEM (Finite Element Method) bilgisayar sistemi ile analiz edilen bu modelin en büyük özelliği ön iki tekerin virajlarda aksi yönlere açılarak yana yatan sürücüye daha güvenli yol tutuşu sağlaması. Bu tasarımın en büyük nedenlerden biri de yağmurlu hava şartlarında motorcuların en büyük korkusu olan ıslak zeminde kayma riskini minimuma indirmek.

250 cc veya 125 cc su soğutmalı, 4 zamanlı, Euro 3 onaylı motor seçenekli modelin ayrıca bir çok eklenebilir aksesuarları var. Örneğin 3.5” LCD ekranlı TOM TOM rider GPS sistemi, bluetooth aparatı ve Piaggio Bluetooth kasklarını tanıma özellikleri. En güzeli de 110 litrelik toplam bagaj kapasitesi ile şehirler arası yollarda çok kullanışlı bir motor olması. Yakında resmi tanıtımı ve fiyatı açıklanacak olan motorun çok ilgi toplayacağına şimdiden kesin gözü ile bakılıyor.

Teknik Özellikler:

Motor 124 / 244 cc Tek silindir
Boyut 438.71 / 449.7 lbs
Tork 8.89 / 15.48 lb-ft
HP 15 / 22.5 bhp @ 9/8,250 rpm
HP/Weight 29.2 / 19.98 lbs per hp
HP/Liter 120 / 92 hp per liter 1/4 mile
Top Speed 64 / 77.67 mp

Piaggio 3 Tekerlekli Motosiklet

Piaggio 3 Tekerlekli Motosiklet

Piaggio 3 Tekerlekli Motosiklet

Piaggio 3 Tekerlekli Motosiklet

Piaggio 3 Tekerlekli Motosiklet

Bu yeni 3 tekerlekli motosikletin kısa tanıtım filmini Piaggio Türkiye web sitesi ana sayfasında görebilirsiniz:

http://www.piaggioturkiye.com

5 yorum:

Adsız dedi ki...

:) ii cok güzül ve hava atılacak bir morotsikle t bana uyat :)))))

mmmm dedi ki...

süper tam istadigim araç

Adsız dedi ki...

ücretleri akkında bilgi almak istiyorum

Unknown dedi ki...

Fiyatlar nedir

Unknown dedi ki...

Fiyatı ne fiyatı
1 yerde defiyatini net bir şekilde bildirin
Yapacağınız işin içine tüküreyim