Cuma, Eylül 22, 2006

MotoGP Avustralya'da Zafer Marco Melandri'nin

Yarışa yedinci sırada başlayan İtalyan Marco Melandri, Fransa ve Türkiye GP'lerinden sonra, Avustralya'da da finişi ilk sırada geçerek bu sezon 3. zaferini kazandı.

Marco Melandri

MotoGP'de Avustralya'daki yarışı İtalyan Marco Melandri kazandı. Phillip Island'da yapılan yarışta ikinciliği Avustralyalı Chris Vermeulen, üçüncülüğü de Valentino Rossi son turdaki atağıyla aldı. Rossi'nin üçüncülüğü, İtalyan pilotun şampiyona lideri Nicky Hayden'la arasındaki farkı biraz daha kapamasını sağladı.

Yarışa yedinci sırada başlayan Melandri, Fransa ve Türkiye GP'lerinden sonra bu sezon 3. zaferini kazandı. Honda pilotu, bu pistte 125 cc (1999'da) ve 250 cc (2002'de) yarışlarında da şampiyonluk kazanmıştı.

Yarışa ikinci sırada başlayan İspanyol Dani Pedrosa ise, 15. sırada finiş gördü. Yarışın en unutulmaz anı, hiç kuşkusuz İtalyan pilot Valentino Rossi'nin yarışın son turunda İspanyol Sete Gibernau'yu geride bırakması ve podyumda bir yer kazanması oldu. MotoGP'de altıncı şampiyonluğunu kovalayan Rossi, son andaki atağıyla, şampiyona lideri Hayden ile arasındaki farkı 21 puana indirdi. Moto GP'de son 3 yarış Japonya, Portekiz ve İspanya'da koşulacak.

Hiç yorum yok: