Cuma, Eylül 01, 2006

İstanbul Riders 30 Ağustos Kutlamaları

Daha önce yazmıştım. İstanbul Riders, bir motosiklet topluluğu olarak sadece motosiklet kültürüne sahip çıkmakla yetinmeyen, aynı zamanda gerçekleştirdiği sosyal etkinliklerle de toplumsal kültürü desteklemeyi amaçlayan bir oluşum.

Bunun en güzel örneğini 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda hep birlikte yaşadık. Duyurusu önceden sitede yapılan toplu sürüş organizasyonuna 30'a yakın motosiklet katıldı. İlk buluşma yeri 17:30'dan itibaren Rumelihisarı'ydı ve o saatten itibaren herkes yavaş yavaş toplanmaya başladı. Hareket saati olan 18:30'a doğru herkesde bir bayrak telaşı vardı ki, gerçekten görülmeye değerdi. Tüm katılımcılar bayraklarını özene bezene motorlarına yerleştirmeye başlamışlardı.

Güzergah olarak, sahil yolundan Dolmabahçe - Taksim Meydanı - Mecidiyeköy - Etiler ve Bebek üzerinden tekrar Hisar'a dönülecekti.

Yaklaşık 30 motor, çoğunda Türk bayrakları, yol boyunca birbirlerinin peşi sıra, sürekli korna çalarak güzergahı tamamladı. Sürüş boyunca, yoldaki araçların kornaları ile, yayaların da alkışları ve selamlamaları ile ekibi desteklemesi gerçekten gurur vericiydi. En güzeli de İstanbul Riders grubundan olmayıp da yolda görüp toplu sürüşe katılan diğer motosiklet sürücüleriydi. Sanırım sadece bu bile İstanbul Riders'ın nasıl bir sosyal paylaşım ve birliktelik oluşturduğunu anlamak için yeterlidir.

Herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun...

İstanbul Riders

İstanbul Riders

İstanbul Riders

İstanbul Riders

İstanbul Riders

İstanbul Riders

İstanbul Riders

İstanbul Riders

İstanbul Riders 30 Ağustos kutlamaları ile ilgili fotoğrafların tamamını aşağıdaki link aracılığı ile görebilirsiniz.

http://www.istanbulriders.com/forum/index.php?topic=655.0

Hiç yorum yok: