Pazartesi, Eylül 11, 2006

Dört Tekerlekli Motosiklet: Dodge Tomahawk

Dodge Tomahawk Consept aracını sadece 4 tekerlekli motosiklet olarak tanımlamak tabii ki biraz insafsızca bir yaklaşım olur. İşin gerçeği bu makineye motosiklet denilebilir mi ondan bile emin değilim. Biraz da en son yazdığım Üç Tekerlekli Motosiklet yazısına bir gönderme olsun diye böyle bir başlığı tercih ettim. Yoksa bu 5 tekerlekli motosiklet, 6 tekerlekli motosiklet diye sürüp gitmeyecek tabii ki!

Dodge, Tomahawk konsept aracında işi bir parça abartmış gibi görünüyor. Dodge'un Viper'ini bilirsiniz. Bu efsanevi araç, 8.300 cc'lik, 10 silindirli, 500 beygir gücünde dev bir motora sahiptir. Şimdi bu dev motoru alıp, üzerine bir sele ve gidon yerleştirdiğinizi, ön ve arka taraflarına da birbirlerine oldukça yakın ikişer dev tekerlek taktığınızı düşünün. İşte Tomahawk neredeyse böyle bir araç. 0-100 Km hızlanması 2,5 saniye kadar. Şimdi şu yazılanları yüksek sesle ve normal bir hızla söyleyin: "48, 49, 48, 49, 48". İşte Tomahawk 0'dan 100 Km sürate ulaştı bile.

2005 yılında toplam 10 adet satılmış. Satın alanlar henüz trafikte kullanım izni olmayan bu araçların her biri için 550 bin dolar ödemiş.

Bu muhteşem konsept aracının önümüzdeki yıl satışa sunulacağı söyleniyor. Bekleyelim, görelim...

Dodge Tomahawk

Yukarıdaki resme dilerseniz doya doya bakın, dilerseniz bilgisayarınızın masaüstüne duvar kağıdı yapıp heyecanınızı daim kılın :) Tercih sizin...

Hiç yorum yok: