Cumartesi, Temmuz 08, 2006

Motosikletlere Köprü Geçişleri Ücretsiz (mi?)

Sonunda doğru haberi buldum galiba. Geçen ay bir çok yerde haber aynen şu başlıkta çıktı: "Artık Motosikletlere Köprü Geçişleri Ücretsiz". Haberin içeriğini dikkatli okuyunca tam olarak bu sonuç çıkmıyordu zaten. Üstelik uygulamanın da böyle olmadığı zaten söyleniyordu. O sıralar köprülerden de pek geçmediğim için uygulamanın ne olduğuna bizzat şahit de olmamıştım. Ancak bütün medya haberi aynı başlıkla yayınlamakta ısrar ediyordu.

Sanırım doğru başlığı NTVMSNBC'de buldum. Haberi başlığı ile birlikte aşağıda aynen aktarıyorum:

"AA
Güncelleme: 11:20 TSİ 21 Haziran 2006 Çarşamba


Motosiklete ‘kamyon’ tarifesine iptal

Ankara 9. İdare Mahkemesi, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün, köprü ve otoyol geçişlerinde uygulanan motosiklet ücret tarifelerine ilişkin işlemini iptal etti.

ANKARA - Mustafa Reşit Arnık adlı vatandaş, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 1 Temmuz 2004 tarihli köprü ve otoyol gişelerinde, motosikletlerle, ağırlığı 3 tonu bulan otomobil, minibüs ve kamyonetlere aynı ücreti öngören işleminin iptali istemiyle dava açmıştı. Ankara 9. İdare Mahkemesi, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün, motosikletlerin, ücret toplama sisteminde uygulanan beş araç sınıfında 1. sınıfa dahil edilerek belirlenen ücret tarifesine ilişkin işlemini iptal etti.

İdare Mahkemesi, motosikletlerin kapladığı alan ve boyut ile kullanış şekli itibariyle otomobil, minibüs, kamyonet ve kamyon sınıflandırmasına dahil edilmesinin mümkün olmadığına işaret etti.

Mahkeme, motosikletlerin otomobiller ile aks aralığı 3.20 metredenküçük kamyon, kamyonet ve minibüs sınıfına dahil edilmesine ilişkin işlemde hukuka uyarlık bulunmadığını vurguladı."

Hiç yorum yok: