Pazar, Temmuz 09, 2006

MotoGP Yüksek Kiraya Takılabilir

MotoGP yarışlarının bu yılki Türkiye ayağı İstanbul Park'ın üç gün için 1 milyon dolar kira ücreti istemesi nedeniyle tehlikeye girdi

MotoGP

RADİKAL - İSTANBUL - Motosiklet sporlarında Formula 1'in dengi olan ve dünyada giderek daha fazla ilgi ve seyirci toplayan MotoGP yarışlarının Türkiye ayağı bu yıl 'yüksek kira' nedeniyle tehlikeye girdi. Türkiye'de Formula 1 yarışlarının düzenlendiği İstanbul Park'ta iki yıldır yapılan yarışlar büyük görüyordu. 28-30 Nisan 2006'daki yarışı Türkiye'de 44 bin kişi izlemişti. Yarışlar 208 ülkede de canlı olarak yayımlanmıştı.

Türkiye'nin tanıtımına önemli katkı yapan organizasyonun 2007'deki durumu belirsiz. Çünkü MotoGP'nin Türkiye ayağını gerçekleştiren Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) ile İstanbul Ticaret Odası'nın yarışların yapıldığı İstanbul Park'ı işleten şirketi Motor Sporları ve Organizasyon A.Ş. (MSO), pistin kirası konusunda anlaşamıyor. Pistin üç günlük kirasının 1 milyon dolar olduğu öğrenildi.

En pahalı yarış

TMF Başkanı Yunus Uçar, "MSO her yarış için bizden 1 milyon dolar kira istiyor. Hiçbir ülkede MotoGP yarışı bu kadar pahalıya düzenlenmiyor" dedi. Diğer ülkelerde pist kirasının ortalama 250 bin dolar olduğuna dikkat çeken Uçar, kâr amacı gütmeyen TMF'nin ise 1 milyon dolar ödemesinin büyük bir haksızlık olduğunu kaydetti. Pist kirasının yanı sıra yarışları Türkiye'de düzenlemek için de ücret ödediklerini vurgulayan Uçar, "Biz ticari bir kuruluş olmadığımızı, bu parayı ödemekte çok güçlük çektiğimizi bir türlü MSO'ya anlatamadık. Derdimiz Türkiye'nin kaybetmemesi. MotoGP'yi düzenlemekten vazgeçsek İstanbul Park'ın değeri yüzde 50 düşer"diye konuştu.

Hiç yorum yok: